top of page
Foto van schrijverManon Kleijweg

Recht op GGZ spreekt bij Manifestatie Red de Zorg


Op 12 oktober sprak Linda van der Galiën namens Stichting Recht op GGZ bij manifestatie #Reddezorg in Den Haag. Met een paar honderd zorgmedewerkers én patiënten vroegen we aandacht voor de grote zorgen die er zijn over de plannen van het kabinet om 5 miljard te bezuinigen op de gezondheidszorg. Dit ondanks de vergrijzing, de achterlopende lonen van verzorgend en verplegend personeel en de enorme wachtlijsten voor psychiatrische behandeling. Die zijn inmiddels opgelopen tot bijna 100.000 volwassenen, drie keer méér dan 15 jaar geleden. Ondertussen hielden zorgverzekeraars juist jarenlang honderden miljoenen over van het toebedeelde macrobudget voor de ggz. En trouwens ook van het macrobudget van de huisartsenzorg en van de wijkzorg. 


Programma Hart van Nederland maakte er een reportage over en interviewde ook Minister Fleur Agema, die op grote besparingen rekent dankzij investeringen in AI. Zie onderstaande link.



Wat zou Kamerlid Fleur Agema hiervan gevonden hebben? Waarschijnlijk dat het pas écht stoer zou zijn als ze zou investeren in behoud van personeel, in basiszorg en ggz . Want toegang tot gezondheidszorg is een mensenrecht. Ook als je lijdt aan een psychische aandoening. 


We hopen dat de Minister nog van gedachten verandert. Ondertussen gaan wij door met de voorbereidingen van onze rechtszaak tegen de Staat wegens de groeiende ggz wachtlijsten.



15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page